Akupunkturhuset

Alternativklinikken skifter navn til Akupunkturhuset

Den 1. mai 1998 startet akupunktør Katharina Nes Alternativklinikken på Egertorget i Oslo. Visjonen var å skape en tverrfaglig klinikk som et behandlingsalternativ til tradisjonell vestlig skolemedisin.

Etter som tiden gikk fikk akupunkturfaget mer og mer fokus på Alternativklinikken. Stedet ble i denne perioden også en yndet undervisningsinstitusjon for Akupunktur i teori og praksis.  Katharina samarbeidet også tett med Nordisk Akupunkturskole hvor hun også var lærer.

I 2009 flyttet Alternativklinikken til enda større og mer hensiktsmessige lokaler i Badstugata 1 i Oslo. I løpet av de neste 5-6 årene kom det flere behandlere til og Alternativklinikken vokste til å bli et team av 7 dyktige og kompetente akupunktører.

Ordet alternativ gir i dag litt andre assosiasjoner enn det gjorde på 1980- og 90-tallet. I utgangspunktet skulle navnet Alternativklinikken peke på at det nettopp var et alternativ til det etablerte helse- Norge. Tidene har derimot forandret seg og i dag finnes det et hav av alternative behandlere i Norge. Disse alternative utøverne har dessverre mer eller mindre grad av utdannelse, kompetanse og seriøsitet. For pasientene der ute kan det derfor ofte være vanskelig å vite hvilken behandling man skal velge, og ikke minst hvilke behandlere som har god kompetanse innen sitt fagfelt.

På bakgrunn av dette ser vi nå at tiden er moden for å skifte navn, og siden vår hovedkompetanse er akupunktur har vi valgt å kalle oss Akupunkturhuset. Det er dermed ikke lenger noen tvil om hva slags behandling du får hos oss. Det finnes utallige klinikker med tverrfaglig behandling der ute, men hos oss ligger fokuset nettopp på Akupunktur og akupunkturens fantastiske muligheter.

I Akupunkturhuset finner du et team av dyktige fagfolk som alle har den formelle utdanningen som kreves for å bli medlem av Akupunkturforeningen. Vi er stolte av yrket vårt og opptatt av at faget skal utøves forsvarlig av godt utdannede Akupunktører. Samtlige av oss har praksis ved ulike sykehus i Kina som en del av utdannelsen vår. I tillegg holder vi oss jevnlig oppdatert gjennom kurs og videreutdanning i inn- og utland. I tillegg til akupunktur har vi utdannelse og høy kompetanse innen Homeopati, Massasjeterapi, Fotsoneterapi, Yoga- og Pilatestrening og sykepleie.

I 1998 hadde Katharina Nes en visjon om å skape et sterkt faglig felleskap av behandlere. Dette har i dag blitt en realitet, og vi er stolte av å kunne ønske deg velkommen til Akupunkturhuset.