Svangerskapskvalme er for de aller fleste en slitsom men ufarlig situasjon, som går over av seg selv utover i svangerskapet. Kun en av ti er kvalme etter uke 20! Men dette er en mager trøst for deg som står midt i det. Medisiner anbefales generelt ikke, og bare i samråd med lege.

Vi har god erfaring med å bruke akupunktur for å lindre svangerskapskvalme. Avhengig av hvor plaget du er, behandler vi fra en gang i uken til annenhver dag. Vi har prisrabatt for deg som trenger hyppig behandling.

I tillegg er det en del ting man kan prøve selv for å minske kvalmen. Her får du våre 8 tips for å redusere svangerskapskvalme:

-Spis ofte og lite. Mange erfarer at kvalmen blir verre hvis de er sultne eller veldig mette.

-Drikk ofte og lite. Noen synes det hjelper å drikke noe som er litt surt. For andre hjelper det med kald drikke.

-Unngå kaffe og fet eller sterkt krydret mat.

-Ingefær. Kok te av frisk ingefær i skiver, og smaksett med honning og/eller sitron. Hvis du ikke liker smaken kan du ta ingefærkapsler; maks 1gr. per døgn fordelt over flere doser.

-Spis noen tørre, salte kjeks før du står opp. Dersom kvalmen er verst om morgenen kan det hjelpe å spise litt på sengen.

-Hvil deg. Å være kvalm går utover humøret, og stress og slitenhet gjør det bare verre.

-Frisk luft og lett mosjon gjør at du føler deg bedre.

-Sea-band. Dette er et armbånd som presser på et akupunkturpunkt som blir brukt for å dempe kvalme. Kan kjøpes på apotek.

Opptil 90% av alle gravide er i større eller mindre grad plaget med kvalme. For mange er plagene små og helt til å leve med. Andre opplever derimot så store plager med kvalme og oppkast, at det går utover livskvalitet, hverdagsliv og hensyn til familie og jobb.

Hyperemesis gravidarum, eller alvorlig svangerskapskvalme, rammer 1% av alle gravide. Dette er en tilstand der mor ikke får i seg næring over tid, og den krever oppfølging av lege og ofte sykehusinnleggelse.

Sure oppstøt kan være både plagsomt og smertefullt. Det kommer som oftest mot slutten av svangerskapet når fosteret blir stort, og presser mageinnholdet opp i spiserøret. Men en del er plaget allerede tidlig i svangerskapet pga. hormoner. Akupunktur kan være svært effektivt for å minske disse plagene.