modningsakupunktur

Modningsakupunktur hos akupunktør og jordmor

Akupunkturhuset har nå en ny akupunktør som også er jordmor. Jeg jobber spesielt med gravide, nybakte mødre og kvinnehelse generelt. Jeg er opptatt av å legge til rette for en god fødsel og barseltid. Derfor tilbyr jeg også fødselsforberedende akupunktur og samtaler.

Modningsakupunktur eller fødselsforberedende akupunktur har til hensikt å gjøre den gravide best mulig rustet for fødselen, både mentalt og fysisk. Det er vanlig å starte i uke 36, dersom man ikke har andre plager man vil ha akupunktur for.

Noen av punktene som brukes, skal gjøre livmorhalsen mykere og mer ettergivende slik at den åpner seg lettere når fødselen starter. Ellers er det vanlig å bruke punkter som kan hjelpe deg hvis du er stresset, sover dårlig, plages med bekkensmerter eller kvalme, sure oppstøt og forstoppelse. Dette vil bidra til at du er så sterk, uthvilt og klar som mulig når du snart skal bli mamma.

Bachelor om modningsakupunktur

I min bacheloroppgave ved Høyskolen Kristiania skrev jeg om modningsakupunktur, også kalt fødselsforberedende akupunktur.

Oppgaven min gikk ut på å sammenligne det litteraturen og forskning sier om modningsakupunktur, opp mot det de ulike akupunktører fortalte at de gjorde.

Jeg fant ut at det er noen akupunkturpunkter som brukes og anbefales av alle, men at man og velger punkter utfra den enkelte kvinnes behov.

Det betyr, at det er viktig at du som er gravid går til en akupunktør som har en seriøs utdannelse og kan gi deg den behandlingen akkurat du trenger.

Jeg er utdannet jordmor og akupunktør med erfaring fra helsestasjon, føde og barsel avdeling. I tillegg til å gi deg akupunktur, kan jeg fortelle deg litt om hva som venter deg under fødsel og barseltid på sykehuset. Jeg kan svare på dine og din partners spørsmål. Jeg kan og gi dere opplæring i akupressurpunkter dere kan bruke selv under fødselen.

Velkommen til meg på Akupunkturhuset!