Doula og akupunktør Cathrine Nodberg

Medlem Norsk doulaforening og Akupunkturforeningen

cathrine@akupunkturhuset.no

Eksamen ved Nordisk akupunkturskole i 2006, med vestligmedisinsk utdannelse fra Encefalon Høyskole (nå Bjørknes).

Cathrine har siden hun var ferdig utdannet hatt en spesiell interesse for kvinnelidelser, fertilitet og gravide. I tillegg til lindring av vanlige plager under graviditet jobber hun mye med modningsakupunktur (fødselsforberedende akupunktur). Hun kan også bidra med hjelp til optimal posisjonering av baby før fødsel gjennom ulike typer øvelser og tøyninger (et system som kalles Spinning babies. Dette kan du lese mer om her). Pasienter med ulike typer smerter er et annet interessefelt hun har fordypet seg i.

Doula

I tillegg til være akupunktør er Cathrine også doula (fødselshjelper eller hjelpekone som det også kalles). Som doula tilbyr hun emosjonell og informativ støtte under svangerskap og fødsel. Kanskje har du et slitsomt svangerskap eller kronisk sykdom? Gruer du deg til fødselen og lurer på hva du kan gjøre selv for å påvirke fødselen positivt? Eller har du kanskje en partner med fødselsangst? Dette er tema dere sammen kan utforske og finne løsninger på. Det er heller ikke nødvendig å ha særskilte utfordringer for å ha med en doula. En doula er for alle som ønsker kontinuerlig støtte av en person du har blitt kjent med og stoler på, under svangerskap og fødsel.

Barseldoula

Kanskje føler du behov for mer støtte enn du kan finne i din omgangskrets etter fødsel. Da kan barseldoula være en god løsning. En barseldoula kommer hjem til deg etter fødsel og yter praktisk hjelp og emosjonell støtte i din nye tilværelse som mor. Barseldoulatjenester kan inneholde innføring i nyfødtbæring med bæretøy (sjal eller sele), ammeveiledning, enkel matlaging og prepping av middager til nedfrysing, og husarbeid eller pass av babyen slik at du får tatt deg en blund eller en dusj. Jeg skreddersyr hjelpen så den imøtekommer dine ønsker og behov.

Velkommen til å ta kontakt for mer info eller for forespørsler om ledig kapasitet!

Kurs og etterutdanning

Cathrine har en rekke videreutdanningskurs

Behandling av gravide med Debra Betts

The fertile Fizz (Fertilitet) med Jani White

IMS ( Intra muskulær Stimulering)

Spinning Babies med Jennifer Walker

From womb to world med Anna Verwaal

Flerkulturelt helsearbeid 30 stp ved Oslo Met

Følg meg gjerne på insta: www.instagram/akudoula