Mange gravide finner gravidmassasje veldig avslappende og lindrende for spenninger og ubehag. Den gravide kroppen er i stadig endring. Belastningen på kroppen øker på grunn av vektøkning og den endrede kroppsholdningen som følger av at magen tynger. Muskelspenninger og smerter i nakke, skuldre og hofter og bekken er vanlig. Økt væskemengde i kroppen kan føre til hevelse og smerter, spesielt i hender (carpal tunnel-syndrom) og legger.

Det kan føles godt å bli tatt på magen som gravid. Noen elsker det, andre ikke. Du velger selv hva du er komfortabel med.

Hva kjennetegner gravidmassasje ved Akupunkturhuset?

Gravidmassasjen ved Akupunkturhuset er som all annen behandling her tilpasset den enkelte. Kanskje plages du med ødem i bena. Eller har behov for ekstra fokus på skulderområdet. Kanskje ønsker du myk og forsiktig massasje på den voksende magen. Massasjen er avslappende, behagelig og nærende og den kjennetegnes ved god kjennskap til den gravide kroppen, og myke og klassiske massasjeteknikker. Under behandlingen ligger du godt støttet opp av puter på våre gode benker.

Gravidmassasje og oxytocin

Vi mennesker er skapt for å berøre andre og bli berørt. Uten hudkontakt visner vi hen og får dårligere helse, både mentalt og fysisk. Proffessor i biologi Kerstin Uvnäs Moberg som oppdaget oxytocin har forsket mye på dette hormonet. Hun peker på at endringer i hvordan vi bor, at vi nå bor mer alene, og har mer plass fører til at mange ikke får den hudkontakten vi biologisk sett er laget for. Vi blir utsultet på hudkontakt. Dette kan føre til nedstemthet.

Oxytocin er sammen med melatonin, et hormon som produses i kroppen når vi sover, med på å starte fødselen. Det bidrar og til tilnytning og til amming. Et viktig hormon å ha nok av i slutten av svangerskapet med andre ord. Gravidmassasje er en super måte å øke oxytocin-nivået på.

Hos oss utfører massasjeterapeut Marit Slåtten gravidmassasje, hun er også akupunktør.