Osteopati

Osteopati er en helseprofesjon som baseres på vitenskapelige og kliniske fag. Osteopaten undersøker og behandler med utgangspunkt i at funksjon og helse også avhenger av at muskel-, skjelett-, bindevev-, nerve- og det sirkulatoriskesystemet fungerer optimalt sammen. Osteopati søker gjennom behandling av dette å fremme pasientens evne til å hjelpe seg selv. Behandlingen er trygg og individualisert og egner seg for pasienter i alle aldre. Osteopater tar seg god tid til å lytte og spørre deg inngående om dine utfordringer, din allmenne helse, annen behandling og medisiner du tar/har tatt.

Osteopaten undersøker deg nøye. Osteopaten vil kunne be deg om å gjøre enkle bevegelser og observere din holdning og funksjon. Områder som er smertefulle og oppleves som stive kan være forbundet med problemer i andre områder. Osteopaten vil også evaluere vevskvalitet og leddbevegelighet. Osteopaten vil sammen med deg lage en plan for behandlingene, hva du kan forvente og hva du selv må ta ansvar for.

Dersom du velger å gå til vår osteopat D.O MNOF, så vil du møte en godt utdannet og faglig oppdatert osteopat. For å lese mere om osteopati http://osteopati.org/ .

Hva kan behandles

En osteopat kan hjelpe ved følgende smerter og plager i muskel- og skjelettsystemet:

• Rygg-, bryst- og nakkesmerter
• Skulder-, albue- og håndledds smerter
• Hofte-, kne-, ankel- og fotsmerter
• Hodepine, svimmelhet og balanseproblemer
• Bekkensmerter og andre plager i forbindelse med svangerskap
• Funksjonelle plager hos spedbarn
• Akutte- og belastningsrelaterte plager

I tillegg til dette kan en osteopat oppsøkes ved funksjonelle mage-, tarm- og urinveisplager, fordøyelsesbesvær, halsbrann og sure oppstøt, tung pust og pustebesvær.

Les mer om osteopati og hvordan behandlingen utføres.