Hetetokter og overgangsalder

Akupunktur for plager i overgangsalder/ Akupunkturhuset Oslo

Hetetokter og overgangsalder er for mange kvinner tett forbundet. 85 % av kvinner opplever hetetokter og mange kan ha symptomer i opptil 10 år. Overgangsalder (menopause) er i seg selv ingen ubalanse eller sykdom men kan likevel medføre ubehag. Hetetokter, med svetting og rødming, kan være svært plagsomme for deg som opplever det.

Akupunktur og hetetokter
Alle kvinner er født med et gitt antall egg, som allerede fra 35 års alderen begynner å synke raskere. Menopause kommer gradvis som en naturlig del av det minkende eggantallet og reduserte østrongennivået. I tradisjonell kinesisk medisin tilhører eggfolliklene yin aspektet. Når antall egg synker vil det også svekke yin aspektet ( som er det kjølende og nærende aspektet i kinesisk medisin). Dette medfører ulike symptomer. I akupunkturbehandlingen vil vi fokusere på å dempe disse symptomene, og øke terskelen for at det kommer.

Alle er ulike og graden av plager vil variere hos hver enkelt. Akupunktur kan hjelpe uavhengig av graden av plagene. Vi vil gå grundig gjennom hver enkelts historikk i førstegangskonsultasjonen, og jobbe ut i fra en individuell behandlingsstrategi. På Akupunkturhuset har vi lang erfaring med behandling i forbindelse med overgangsalderen. Akupunktur gitt korrekt er en trygg behandlingsform uten skadelige bivirkninger.

Hetetokter etter cellegiftbehandling
I vestlig medisin blir svært mange kvinner behandlet med østrogentilskudd ved hjelp av piller, plaster, implantat, kremer, geleer osv. Dette kan medføre sideeffekter hos noen. De kan være celleforandringer i livmor- vevet, blodpropp, slag, høyt blodtrykk, brystcancer, galleblære symptomer, kvalme og oppkast, ødem og hodepine.

Hos noen kvinner som rammes av brystkreft er antiøstrogenbehandling en del av etterbehandlingen. Dette kan medføre en opplevelse av overgangsalder, med de samme symptomene, som for eksempel hetetokter, nattesvette og muskelverk.

Studier viser at Akupunktur har effekt på behandling av hetetokter både hos brystkreftopererte og for kvinner i overgangsalderen. I tillegg viser det seg at livskvaliteten blir bedret.

Noen menn som er behandlet for prostatakreft, kan i forbindelse med dette oppleve hetetokter og nattesvette. Akupunktur er et trygt alternativ også for denne pasientgruppa.

Ref:

http://journals.lww.com/menopausejournal/Abstract/2010/17020/The_Acupuncture_on_Hot_Flashes_Among_Menopausal.11.aspx

Timebestilling

  • DD dot MM dot YYYY
  • :