Pollenallergi

Pollenallergi og andre allergier ser ut til å bli stadig vanligere. Omlag 1 million nordmenn plages med mer eller mindre alvorlig allergi. Andre plages med allergi mot blandt annet husdyr, støv eller parfymer. For mange fører dette til nedsatt livskvalitet, nedsatt arbeidskapasitet og sykefravær.

Akupunktur er en trygg behandlingform og kan benyttes alene, eller som et supplement i behandlingen av allergiplager. Når det gjelder pollenallergi, fokuserer vi på å regulere immunforsvaret før sesongen, samt dempe symptomer når de oppstår.

Symptomer på pollenallergi/allergi

Vanlige symptomer kan være rennende eller tett nese, nysing og røde, kløende øyne. Endel mennesker opplever at det de først trodde var en forkjølelse aldri ser ut til å gå helt over. Varer tilstanden over tid, kan den utvikle seg til bihulebetennelse på grunn av slimdannelse og irriterte, hovne slimhinner. Mange med allergi (mot pollen eller andre allergener) opplever at de blir trøtte. uopplagte og sliter med redusert konsentrasjonsevne. De som lider av parfymeallergi kan slite med hodepine, kvalme og tørre og irriterte slimhinner.