Svangerskapskvalme er for de aller fleste, en slitsom men ufarlig situasjon som går over av seg selv utover i svangerskapet. Kun en av ti er kvalme etter uke 20! Men dette er en mager trøst for deg som står midt i det. Medisiner anbefales generelt ikke, og kun i samråd med lege.

Vi har god erfaring med å bruke akupunktur for å lindre svangerskapskvalme. Avhengig av hvor plaget du er , behandler vi fra en gang i uken til annenhver dag. Vi har prisrabatt for deg som trenger hyppig behandling.

I tillegg til akupunktur er det en del ting man kan prøve selv for å minske kvalmen.

Her er Akupunkturhusets 8 tips for å redusere svangerskapskvalme.

-Spis ofte og lite. Mange erfarer at kvalmen blir verre hvis de er sultne eller veldig mette.

-Drikk ofte og lite. Noen synes det hjelper å drikke noe som er litt surt. For andre hjelper det med kald drikke.

-Unngå kaffe og fet eller sterkt krydret mat.

-Ingefær. Kok te av frisk ingefær i skiver, og smaksett med honning og/eller sitron. Hvis man ikke liker smaken kan man ta ingefær kapsler, maks 1 gr. per døgn fordelt over flere doser.

-Spis noen tørre, salte kjeks før du står opp. Dersom kvalmen er verst om morgenen kan det hjelpe å spise litt på sengen.

-Hvil deg. Å være kvalm går utover humøret, og stress og slitenhet gjør det bare verre.

-Frisk luft og lett mosjon gjør at du føler deg bedre.

-Sea-band. På apoteket kan man få kjøpt akupressurbånd som trykker på et akupunkturpunkt som blir brukt for å dempe kvalme.

Opptil 90% av alle gravide er i større eller mindre grad plaget med kvalme. For mange er plagene relativt små, og helt til å leve med. Andre opplever derimot så store plager med kvalme og oppkast at det går utover hverdagsliv, livskvalitet og hensyn til familie og jobb.

Hyperemesis gravidarum, eller alvorlig svangerskapskvalme, rammer 1% av alle gravide. Dette er en tilstand der mor ikke får i seg næring over tid, og den krever oppfølging av lege og ofte sykehusinnleggelse.