Kopping

Kopping har de siste årene vært i vinden etter at OL- og VM-utøvere og kjendiser har blitt avbildet med sterke koppemerker på kroppen i media. Dette har ført til at flere har blitt kjent med kopping og hva behandlingen kan bidra til av lindring og avslapning. Behandlingen er en flere tusen år gammel tradisjon som går ut på å sette vakuumkopper på huden. Huden suges opp inne i koppen og oksygenrikt blod strømmer til området. Blodsirkulasjonen øker og friskt blod tilføres.

Kopping for smerter og stive muskler

Stagnasjon i muskler eller annet vev kan gi smerte eller ubehag, og hemme bevegelse. Flyten av energi i kroppen kan også bli stagnert og gi en følelse av oppblåsthet, press og spreng. Operasjoner og strålinger kan føre til lymfødem og gi opphopning av væske i hender og føtter.

Under behandlingen bruker vi kopper av glass, plast eller silikon. Undertrykk skapes ved å brenne en tupfer mer brennbar væske eller ved å trykke sammen koppen, dette for at koppene skal feste seg til huden. Kopping kan utføres lett, middels og hardt, avhengig av pasientens ønske og tilstand og oppleves som en massasje. Det er ikke slik at alle opplever å få de karakteristiske merkene. I følge tradisjonell medisinsk tenkning vil dette avhenge av din underliggende tilstand og ditt behandlingsbehov. Dersom du er redd for å få stygge merker går det an å opplyse om dette ved behandlingsstart slik at din terapeut kan ta forhåndsregler for å minimere merkene.

Selve teknikken regulerer flyten av energi og blod (bidrar til bedre blodsirkulasjon), åpner porene og drenerer væske som har hopet seg opp.