Akupunkturbehandling kan foregå på ulike måter. Nedenfor kan du lese litt om hvordan vi gjør det hos oss på Akupunkturhuset.

Førstegangskonsultasjon

Når du starter med akupunkturbehandling vil vi ved første møte ha en førstegangskonsultasjon. Der går vi grundig gjennom din sykehistorie for å danne oss et helhetlig bilde av problemet. I tillegg benytter vi puls- og tungediagnose som gir oss mer informasjon om tilstanden du ønsker hjelp med og hva som kan ha forårsaket eller bidratt til denne. Tilsammen vil dette gi oss et grunnlag for å sette en diagnose basert på tradisjonell kinesisk medisin som akupunktur er en del av. Diagnosen bestemmer hvordan behandlingen skal foregå; hvilke punkter som blir brukt og hvor hyppig behandling som er optimalt. Når dette er gjort starter selve akupunkturbehandlingen.

Akupunkturbehandling

Det brukes tynne, sterile engangsnåler i behandlingen. Selve innstikket skal ikke gjøre vondt, men man kan oppleve en spesiell følelse når nålen treffer akupunkturpunktet, dette kalles «De-Qi.» Behandlingen er individuelt tilpasset, og voksne pasienter ligger og slapper av på gode behandlingsbenker med nålene i ca 20-30 min eller mer, etter behov. Barn behandles annerledes enn voksne, du kan lese mer om behandling av barn her.

I tillegg til nålene kan behandlingen også bestå av elektroakupunktur, IMS, moxa, kopping, massasje og varmelampe.

Kvinne som ligger på magen med akupunkturnåler i ryggen