Barseldoulatjenester- en super gave til nybakte mødre!

Er du gravid og engster deg for hvordan barseltiden blir? Har du har hatt et slitsomt svangerskap og føler deg overveldet? Eller kan du rett og slett bare trenge et par ekstra hender i tiden etter fødselen?

Som barseldoula slår jeg et slag for den gode gamle skikken «Barselgrøt».
Fra gammelt av var det slik i Norge at etter fødsel lå barselkvinnen til sengs og ble vartet og med god og kaloririk mat. Rømmegrøt gjerne dekorert med et fint mønster med sukker og kanel var vanlig. I andre land praktiseres barselgrøt med andre grøttyper som grøt kokt på byggmel og salt, eller grøt kokt på ris. Felles for skikken med barselgrøt er at kvinnen som nettopp har født skal få hvile seg og kroppen skal få tid til å hente seg inn igjen. For å få dette til ivaretas husstell og stell av barnet ofte av kvinner i nær familie.

Barseltiden er en sårbar tid. Mange (ihvertfall førstegangs) barselkvinner ønsker og trenger bekreftelse på at de gjør ting riktig. Det er naturlig. Partners permisjonstid går fort og mange har ikke sin familie i nærheten. De får dermed ikke den emosjonelle støtten som var vanlig før i tiden. Andre har kanskje familien sin nær rent fysisk, men ikke emosjonelt. Det er lett til å ty til googling for å få svar på det en lurer på, med det resultat at en ofte blir mer i tvil om hva en skal gjøre.

Hva innebærer barseldoulatjenester?

Min rolle som din barseldoula er å støtte deg som er nybakt mor. Jeg støtter deg emosjonelt, ufarliggjør og normaliserer, veileder ved amming og ved bruk av bæretøy. Jeg holder og bysser babyen slik at du får dusjet eller tatt deg en hvil. Jeg hjelper deg i huset, med enkel rengjøring og mattilberedning. (Tilberedning av næringsrike måltider som kan fryses ned er også mulig). I tillegg kan jeg kan også gå ærender eller følge dere til helsestasjonen.

Mitt mål er å legge til rette for at du skal få en god barseltid, der du føler mestring i din nye tilværelse som mor.