Bilde av våre behandlere, Katharina, Hehe, Dorothee, Marit og Elisabeth. Tekst: Vi er klare for å ta i mot deg. Akupunkturhuset.

Hvordan bevare sommerens energi lengst mulig?

Sol og varme kombinert med roligere dager gjør noe med energigrunnlaget vårt. Hvordan ta vare på dette overskuddet lengst mulig?

August er en måned som for mange fort blir hektisk. Det kan være mye å ta igjen på jobb,man skal tilbake til en annen døgnrytme, samtidig som dagene blir kaldere og kortere. Overgangen er ganske brå – og kan påvirke oss negativt.

Følger av dette kan være dårligere søvn, et nedsatt immunforsvar,  lettere påvirkning fra ytre faktorer som vær og vind. Vi ser oftere akutt nakke eller rygg som følge av trekk, og urinveisinfeksjoner som følge av kulde eller fukt på denne årstiden. Samt hyppigere forekomst av virus- og bakterieinfeksjoner.

Våre tips til deg;

  1. Akupunktur,  et unikt behandlingverktøy for å bevare energigrunnlaget, samt øke terskelen for påvirkning av stress og andre ytre faktorer. Osteopati og massasje kan være et godt alternativ for holde unna tidligere plager som ofte blusser opp igjen mot høst og vinter. Generelt er det lurt ta tak i muskel- og skjelettplager  før det blir for intenst. Ved å komme i gang tidlig opplever mange at de bevarer energien lenger og er bedre rustet gjennom høsten og vinteren.
  2. Kle deg med flere lag, temperaturen varierer mye mer nå enn i sommermånedene, og det er lett å bli lurt når man ser sola skinne ute en kald høstdag.
  3. Ha gode rutiner for fysisk aktivitet-gjerne en tur i skog og mark. Får du vanen før du blir for sliten er det lettere å gjennomføre.
  4. Lag mer varm mat. Gode supper, woker, dampet og kokt mat er i følge kinesisk medisin mer hensiktsmessig i tiden fremover. Spis gjerne rotgrønnsaker og bruk råvarer som har høysesong nå. Begynn med tran!

Les mer om våre behandlinger her

Timebestilling

  • DD dot MM dot YYYY
  • :
Click here to add your own text