Forkjøla og vondt i halsen?

Mange opplever at man utover høsten stadig er forkjøla, snørrete og har sår hals. Da er det greit å vite at akupunktur kan gi lindring.

I kinesisk medisin kalles forkjølelse angrep av vind-kulde. Typiske symptomer er rennende nese, sår hals, frysninger og nysing. Dersom en ikke da tar det med ro, er veldig sliten i utgangspunktet  eller har et svekket immunforsvar som ikke evner å kaste ut vind-kulden , vil man kunne oppleve at forkjølelsen setter seg dypere i nesen, brystet eller bihulene.

Fortvil ikke, her er noen gode råd som kan lindre.

Akupunktur. Mange oppsøker oss med sår hals, tett nese og hoste. Vi har god erfaring med at akupunktur lindrer disse plagene. Det kan også forebygge eller lindre dersom det har satt seg i bihulene.

Te med ingefær, hvitløk, honning og sitron. Kok opp omlag 5 dl vann med 2 ts frisk revet ingefær og 2 ts revet hvitløk. La det småkoke i 10 minutter. Ha i saften av 1/2 sitron. Ha i en ss honning helt tilslutt. Drikk!

Gode tips for å unngå neste forkjølelse:

-Vask hendene oftere. Vi har mindre virus og bakterier på hendene når de er rene. Det er noe vi alle nå har lært de siste årene, og gjelder like mye mot vanlig forkjølelse.

-Stress ned. Immunforsvaret svekkes av stress. Har du mulighet til å sette deg til rette med en god bok og et varmt pledd kan kanskje dette være noe?

-Bruk skjerf og hold føttene varme. En varm kropp blir ikke så lett syk.

-Sørg for å spise regelmessig og næringsrik mat. Akkurat nå er det fullt av deilig rotfrukt og ulike typer kål i butikken.

-Sov nok. Legg deg tidligere enn du pleier. Dersom du sliter med søvnproblemer vit at dette er noe akupunktur ofte reduserer omfanget av. Les mer her.

– Fortsett å ta akupunktur som vil hjelpe deg å sove bedre, stresse ned og bygge opp ny energi.